Medicul sef al puscariei din Craiova, col. Danut Lica, i-a facut masaj poetului Adrian Paunescu

“Forta hugoliana, suflu whitmanian, debit de Niagara lexicala, dialectica de uragan, negru si alb in acelasi timp, prapastie crescuta in sus, cadran al tuturor posibilitatilor” asa-l caracteriza (in “Confort Procust”, Ed. Eminescu, 1983) Laurentiu Ulici pe poetul Adrian Paunescu, “arhitectul” celei mai nonconformiste reviste din vremea lui Ceausescu, “Flacara”, si “baciul” unei mari pleiade de gazetari din fostul lagar socialist.
Pentru cei care nu stiu, in “Flacara” (de dinainte de 1989) a aparut prima fotografie a sufletului omenesc iesit din corp, ca rezultat al cercetarilor lui Ion Florin Dumitrescu.
Demersul publicist al Bardului de la Barca i-a socat pe mai-marii vremii, intr-o perioada dura, de “inghet” cultural (cand se facea apologia materialismului) si in Romania “inflorea” deja dictatura.
Dar gestul lui A.P., cu publicarea fotografiei sufletului omenesc iesind din corp, nu este singular, el descoperindu-l pe celebrul bioenergoterapeut Valeriu Popa (originar din Diosi-Dolj), pe care l-a promovat cu toate oprelistile care i s-au pus.
S-a batut pentru muntii Romaniei (vezi “fenomenul Radu Rey”), pentru o noua viziune a apelor minerale, i-a sprijinit pe Dumitru Lazia, Constantin Dumitru, Constantin Ionescu Targoviste, Florin Bratila, Florea Dinu, Radu Deac, Ioan Puscas, Iulian Urziceanu etc., sustinand, totodata, practica acupuncturii, homeopatiei, cristaloterapiei, apifitoterapiei, presopuncturii si a altor activitati ale medicinii naturiste.
Ii place sa fie considerat un “deschizator de drumuri” (in multe domenii de activitate), iar viata sa, cum insusi Domnia sa a recunoscut, este un adevarat roman!…

Short URL: http://cronicaromana.com/?p=59868

Scris de admin pe 15 Sep 2005. În categoria Eveniment. Poţi urmări comentariile la acest articol prin RSS 2.0. Poţi lăsa un comentariu la acest articol sau face referire pe un alt site

Lasă un Comentariu

Free WordPress Theme
Autentificare