“Comedia erorilor”, o viziune de la Teatrul Masca

Sâmbătă, Teatrul Masca propune o întâlnire inedită cu celebra piesă a lui Shakespeare, “Comedia erorilor”, în regia lui Mihai Mălaimare.
Povestea gemenilor separaţi din greşeală pe care destinul îi readuce împreună şi jocul actorilor (Cosmin Creţu, Sorin Dinculescu, Valentin Mihalache, Aurel Sandu, Răzvan Teo­dorescu, Cosmin Şofron, Nicolae Pungă, Anamaria Pîslaru, Dora Iftode, Alina Crăiţă, Ana Sivu-Daponte, Adriana Bordeanu/ Graţiela Bădescu) sunt o sursă inepuizabilă de umor şi ironie. Absurdul întâmplărilor, confuzia şi incertitudinea reuşesc să stârnească hohote de râs. Importante în economia spectacolului sunt aportul corului, muzica lui Răzvan Diaconu şi scenografia semnată Puiu Antemir.
“În monotonia vieţii de zi cu zi apare, din când în când, câte un accident bizar care ne lasă fără grai şi mai apoi ne face să râdem din rărunchi: încurcătura! «Comedia erorilor» este un incredibil te­ritoriu al încurcăturii, aproape fiecare scenă este o întâlnire ratată pentru că partenerii se confundă între ei, fiecare crede că vorbeşte cu cine trebuie şi o face, de fapt, cu cine nici nu gândeşte. Cel care asistă la cavalcada aceasta ne­bună nici nu poate să râdă prea mult, nu are timp, va fi el însusi din când în când victima încurcăturilor şi probabil, multă vreme după ce se va fi întors acasă, încă se va întreba dacă el a fost spectator sau s-a aflat în chiar inima unei încurcături fabuloase”, explică ideea spectacolului Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca.
Spectacolul de sâmbătă de la ora 19 cu “Comedia erorilor” nu este singura surpriză pregătită pentru public la acest început de stagiune. Pe 6 octombrie, ora 19.00, va avea loc la Sala Jacques Lecoq premiera spectacolului “Cerşetorul”, realizat de Laura Du­mitraşcu Duică. Este povestea unui om care întinde mâna spre o altă lume, aceea a amintirilor şi a viselor frânte, având drept singură avere trecutul său.

Short URL: http://cronicaromana.com/?p=165985

Scris de kittracer pe 29 Sep 2011. În categoria Cultura. Poţi urmări comentariile la acest articol prin RSS 2.0. Poţi lăsa un comentariu la acest articol sau face referire pe un alt site

Lasă un Comentariu

WordPress主题
Autentificare