Proteste ale studenţilor în marile centre universitare

Alianţa Naţională a Orga­ni­za­ţiilor Studenţeşti din Ro­mânia a demarat, ieri, cu ocazia Zilei internaţionale a studentului, acţiuni de protest în toată ţara, principalul motiv fiind acela că MECTS nu a adoptat Statutul Studentului, a declarat preşedintele organizaţiei studenţeşti, Daniela Alexe.
Potrivit acesteia, drepturile incluse în Statutul Studentului sunt un pas inainte spre atingerea “unui prag de normalitate” în învăţământului superior din România. “Nu mai există niciun argument logic sau declarat ca Statutul Studentului să nu fie adoptat, deşi Legea Educaţiei prevede foarte clar că acesta trebuia să devină rea­litate de câteva luni. Această lipsă de interes din partea ministrului Educaţiei dovedeşte că studenţii nu mai sunt un grup de interes pentru dumnealui. Drept răs­puns, ANOSR organizează acţiuni de protest în marile centre universitare din ţară”, a afirmat Alexe.
Liderul USR a susţinut că, astfel, studenţii îşi exprimă dezaprobarea faţă de ignorarea drepturilor lor în metode cât mai diverse şi inedite. Astfel, studenţii membri ANOSR au organizat la Academia de Stu­dii Economice un marş al tăcerii în faţa clădirii facultăţii de Cibernetică de la ora 13.00, iar la Universitatea Bucureşti a avut loc flash-mobul “Drepturile studenţilor în aer” în faţa facultăţii de Drept începând cu ora 15.00. La Universitatea Politehnica din Bucureşti au fost postate afişe, bannere şi a fost amplasat un panou pe care studenţii şi-au scris drepturile pe care le consideră cele mai importante. Evenimente similare au avut loc şi în celelalte centre universitare din Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara sau Constanţa.

Short URL: http://cronicaromana.com/?p=172266

Scris de kittracer pe 17 Noi 2011. În categoria Social-Economic. Poţi urmări comentariile la acest articol prin RSS 2.0. Poţi lăsa un comentariu la acest articol sau face referire pe un alt site

Lasă un Comentariu

WordPress Blog
Autentificare