“Femeia ţintă şi cei zece amanţi”, din nou la Sibiu

Teatrul Naţional “Radu Stanca“ Sibiu prezintă în acest sfârşit de săptămână un succes mai vechi, şi în acelaşi timp un spectacol unic în repertoriul teatrului românesc: “Femeia ţintă şi cei zece amanţi“ în regia lui Claire Dancoisne. Coproducţie a Tea­trului Naţional din Sibiu şi Théâtre de la Licorne (Franţa), “Femeia ţintă şi cei zece amanţi“, spectacolul care a avut premiera pe 29 mai 2009, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi a fost prezentat în cadrul Bienalei Lille 3000 din Franţa, revine pe scena sibiană sâmbătă de la ora 19.00.
Spectacolul scurt cu durata de 50 de minute, re­gizat de Claire Dan­coisne, directorul Théâtre de la Licorne, propune o producţie în care actorii, artiştii plastici şi muzicienii sondează limitele imaginaţiei, iar unicitatea elementelor vizuale şi bizareria măştilor reprezintă o manieră de exploatare a limbajului tea­tral clasic al trupului, al hârtiei, metalului, culorilor şi sunetului. Acestă formă de teatru, nonrea­list şi deseori poetic, explorează şi se foloseşte de arta teatrală contemporană, arta plastică şi teatrul de păpuşi.
Demersul artistic al regizoarei are ca suport un text după Matei Vişniec, în care autorul se întoarce la conotaţiile poetice ale absurdului şi grotescului, iar scenografia Liei Man­ţoc şi muzica lui Vasile Şirli subliniază accentele grave ale acestei parodii cu umor negru. Din distribuţia spectacolului fac par­te actorii Diana Fufezan, Cris­tina Ragos şi Ciprian Scur­tea.
“Acest spectacol e unul cu totul special pentru mine şi vine ca o provocare pentru că presupune roluri multiple, teh­nice, dar pline de originalitate“, a declarat Ciprian Scurtea des­pre experienţa spectacolului franco-român.

T. Lavric

Short URL: http://cronicaromana.com/?p=174940

Scris de kittracer pe 13 Dec 2011. În categoria Cultura. Poţi urmări comentariile la acest articol prin RSS 2.0. Poţi lăsa un comentariu la acest articol sau face referire pe un alt site

Lasă un Comentariu

Premium WordPress Themes
Autentificare