Mozaic fotbalistic

“Roş-albaştrii” i-au învins pe “dinamoviştii” Bulgariei

Chiar dacă adversara din “16-imile” Europa League – Twente – este pe “cai mari” ( 5-0 şi 4-1) în campionatul Olan­dei, Steaua tinde să vină tare din urmă. Iar asta s-a văzut în primul amical al stagiului din Antalya, când, după şase săptămâni fără lucru cu mingea, echipa lui Ilie Stan a înregistrat întâiul succes al anului, învingând cu 2-1 (1-1) ocupanta locului patru din ţara vecină, Levski Sofia. Echi­pă care – socotită un fel de “Dinamo”a Bulgariei, datorită trecutului asemănător cu al liderului nostru din Liga I – a şi deschis scorul prin Svetkov (min. 39), pentru ca apoi “roş-albaştrii” să câştige după penalty-urile transformate de Tănase (41) şi Rusescu (75). “A fost un antrenament util, e bine că am început cu o victorie acest stagiu, dar mai avem de lucru până vom atinge parametrii doriţi”, a spus tehnicianul Stelei la finalul jocului în care, exceptându-l pe Dănănae (revenit pe teren după două luni de pa­uză), achiziţiile Chiricheş, Chipciu, Pârvulescu şi, în­de­o­sebi Machado au corespuns cerinţelor. De urmărit dacă o vor ţine pe aceeaşi linie şi-n testul de azi (ora 17.30, DigiSport), cu polonezii de la Legia Varşovia, tot azi mai fiind programate meciurile: Dinamo – Karpaty Lvov (ora 15.00) şi România – Kryvbas Krivoi Rog (Ucraina, ora 20.00), de asemenea, transmise de DigiSport.

Steaua insistă să joace pe “NaţionalArena”

Dacă duelul cu Twente (16 februarie) este “bătut în cuie”, o eventuală calificare în “optimile” Europa League (un­de ar putea da peste învingătoarea dintre Schalke şi Vik­toria Plzen) tinde să stârnească îngrijorare în rândul echipei “roş-albastre”. Asta, în condiţiile în care, dincolo de tergi­versarea revenirii în Ghencea, FRF  i-a anunţat pe stelişti că, la sugestia UEFA, începând cu data de 1 martie, Arena Naţională va fi închisă pentru a fi pregătită de finala “EL” de pe 9 mai, ceea ce înseamnă că echipa lui Ilie Stan n-ar mai avea unde să joace nici în “C2” (dacă trece de olandezi), dar nici în campionat. “UEFA vine la 1 martie în inspecţie, să verifice vestiare, gazon, tot. Oamenii vin din două în două săptămâni să vadă cum arată stadionul şi atât! “O batem pe Twente şi continuăm să jucăm pe Naţional Arena şi după aceea. Vă zic eu că aşa va fi! Cine e UEFA, să-mi interzică mie să intru în casa mea, la mine în ţară?!”, se încăpăţânează să spună, pe de altă parte, finanţatorul Stelei, deşi regulile responsabililor europeni sunt extrem de clare. În sensul că ultimul meci disputat pe “NaţionalArena” va fi România-Paraguay, de pe 29 februarie, pentru ca din următoarea zi sezonul să fie “primenit” pentru finala Europa League.

Dispută pe “cazul” Sepsi

Deşi avocaţii susţin sus şi tare că Tribunalul de Ar­bitraj Sportiv de la Lausane l-a declarat (pe 26 ianuarie) “liber” de angajamentul cu Poli Timişoara pe Laszlo Sepsi, patronul formaţiei de pe Bega neagă acest lu­cru. “Iniţiativa lui Laszlo Sepsi şi anume aceea de a înceta raporturile contractuale nu ne este opozabilă. Această iniţiativă trebuie să fie consolidată printr-o hotărâre defi­nitivă a comisiilor abilitate, inclusiv TAS. Acestea pot de­libera în baza justei cauze şi pot da hotărâri pe cale de con­secinţă. Faptul că TAS a luat act de încetarea raporturilor contractuale din iniţiativa jucătorului, dar îi respin­ge cererea prin care această Curte să soluţioneze în fa­voarea lui rezilierea contractului îl obligă să continue activitatea sau să se situeze în afara regulamentelor spor­tive, să nu se mai prezinte la echipă şi să suporte conse­cin­ţele (…). Clubul nostru este pregătit să ducă până la ca­păt, cu bună-credinţă, contractul cu Laszlo Sepsi, în interesul ambelor părţi, dar în eventualitatea în care drepturile noastre vor fi agresate de către acesta, susţinut fiind de avocaţii lui, vom reacţiona responsabil, cu aceeaşi unitate de măsură, în limita regulamen­te­lor în vigoare”, se arăta, iată, în comunicatul de duminică al finanţatorului clu­bului Poli Ti­mi­şoa­ra, Marian Ian­cu. “La cererea Chi­u­ariu & Asociaţii, Tribunalul de Ar­bi­traj Sportiv confirmă că Laszlo Sepsi este liber de contract (…) Tribunalul a admis cererea formulată de Chiuariu & Asociaţii şi a precizat următoarele: Contractul nr. 602/12.02.2010 încheiat între Laszlo Sepsi şi FC Ti­mi­şoara este încetat, la iniţiativa lui Laszlo Sepsi, cu justă cauză, din culpa FC Timişoara. Mai mult decât atât, orice altă interpretare a deciziei (…) denotă lipsă de bună-cre­dinţă şi de principii etice, conform completării transmise de TAS”, a replicat, pe de altă parte, firma de avocatură, parcă mai credibilă decât finanţatorul de pe Bega.

Grupaj realizat de Nicuşor SILIMON

Short URL: http://cronicaromana.com/?p=178926

Scris de kittracer pe 30 Ian 2012. În categoria Sport. Poţi urmări comentariile la acest articol prin RSS 2.0. Poţi lăsa un comentariu la acest articol sau face referire pe un alt site

Lasă un Comentariu

Weboy
Autentificare