Briefing 22 martie 2012

Temele zilei:

 

  1. Organizația islamistă Frații Musulmani se pregătește să înainteze o candidatură la alegerile prezidențiale din Egipt în contextul victoriei obținute în cadrul alegerilor parlamentare. Înainte de desfășurarea alegerilor parlamentare, Frații Musulmani s-au angajat în mod oficial să nu încerce obținerea funcției de președinte pentru a tempera temerile armatei și a susținătorilor partidelor liberale care sunt îngrijorați de perspectiva unui stat controlat în totalitate de islamiști. Acum, după ce au obținut controlul parlamentului, islamiștii au posibilitatea de a-și încălca promisiunile fără consecințe. Situația din Egipt este un exemplu perfect al rezultatelor ”primăverii arabe”, pornite sub lozincile ”drepturilor omului” și ”democrației participative”.

  2. În ciuda eforturilor guvernului american și autorităților saudite care încearcă să țină sub control prețurile la petrol și s-au angajat să întreprindă intervenții în piață, prețul petrolului continuă să crească. Prețul curent la petrolul brent: 126,4 dolari pe baril.

Short URL: http://cronicaromana.com/?p=179509

Scris de admin pe 22 Mar 2012. În categoria SPECIAL. Poţi urmări comentariile la acest articol prin RSS 2.0. Poţi lăsa un comentariu la acest articol sau face referire pe un alt site

Lasă un Comentariu

WordPress主题
Autentificare