Briefing 23 martie 2012

În mod logic, tema zilei ar trebui să fie ședința de bilanț a SRI. Din păcate, ședința de bilanț nu a reușit să devină tema zilei, dar a reușit să genereze câteva glume reușite.

Glumele zilei:

  1. George Maior: ”Securitatea energetica, criminalitatea organizata, criminalitatea transfrontaliera au fost abordate in sute de operatiuni ale SRI… Ca urmare a scutului, dar și dezvoltării energetice la Marea Neagra, aceste acțiuni de contraspionaj fac preocupări pe termen mediu și lung ”. Judecând după ultimele evoluții ale situației ”băieților deștepți”, constatăm că instituția care se ocupă de securitatea energetică a României, inclusiv prin operațiuni de contraspionaj și lichidarea ”scurgerilor de energie ieftină” către buzunarele private, se numește FMI. Trebuie remarcat faptul că succesele obținute de FMI în acest domeniu sunt substanțial mai mari decât cele obținute de instituția pe care o coordonează domnul Maior, acestuia rămânându-i doar protecția gazului care, fiind încă neexploatat, nu poate fi redirecționat către ”băieții deștepți”.
  2. Traian Băsescu: ”Un important efort a fost depus pentru a pune toate aceste instituții – SRI, SIE, serviciului Internelor – parchetele – pe această linie de cooperare. Rezultatul îl vedeți într-o oarecare măsură la televizor ”. Aceasta este o reeditare a vechei teze propagandistice a sistemului: ”serviciile funcționează perfect într-o țară imperfectă”, deși toți cetățenii observă că țara merge prost.

 

Short URL: http://cronicaromana.com/?p=179522

Scris de admin pe 23 Mar 2012. În categoria SPECIAL. Poţi urmări comentariile la acest articol prin RSS 2.0. Poţi lăsa un comentariu la acest articol sau face referire pe un alt site

Lasă un Comentariu

Weboy
Autentificare