MRU. Apologie infantilă.

Am identificat două citate care relevă un aspect interesant al luptei politice pro- și anti-MRU.

Cristian Câmpeanu de la România Liberă dă frâu liber imaginației și complexelor psihologice:

”Să luăm, spre pildă, cazul privatizărilor din ultima vreme. Victor Ponta nu a făcut decât să dea glas, din oportunism, unei furii care pare din ce în ce mai răspândită printre români. Există, se pare, un număr mare de cetăţeni care sunt indignaţi că guvernul şi premierul Ungureanu vând resursele ţării, companiile strategice din energie şi, în general, avuţia poporului pe nimic străinilor. Prin „străini” nu se înţelege chiar orice străini ci anumiţi străini, anume evreii, pentru că toată lumea ştie – nu-i aşa? – că Mihai Răzvan Ungureanu este evreu şi coada de topor a ocultei evreieşti din România. Las’ că, cel puţin în privatizarea Cupru Min şi în concesiunile către Chevron, România a făcut două afaceri mai bune şi mai transparente decât multe altele făcute în ultimii 22 de ani. Dar, aceşti oameni pur şi simplu nu mai sunt capabili să identifice propriul interes.” (sursa)

Bloggrul Mordechai are o altă viziune asupra personalității premierului. O fi și Mordechai antisemit?

”Există în filmele americane un stereotip: mafiotul estet. În comediile poliţiste întâlneşti uneori acest tip de personaj, şeful mafiot, şeful unei bande pungaşi sau “eminenţa cenuşie” a cine ştie cărei grupări, care suferă de exact aceleaşi simptome. Între două lichidări de inamici, între două jafuri şi un asasinat, îşi etalează obsesia pentru marea artă. În filmele acelea, crima, jaful, şantajul, orice fărădelege, se întâmplă pentru că astfel personajul respectiv îşi poate astfel asigura operele de artă care îi nasc reverii, pentru că astfel îşi poate oferi acel stil de viaţă pe care îl socoteşte rafinat şi pe care consideră că îl merită. Ungureanu îmi pare caricatura perfectă a acestui tip, caricatural el însuşi, de personaj.

Între pomenile electorale, banii pentru primăriile portocalii, afacerea Cupru Min, afacerea Chevron şi celelalte întâmplări dubioase care alcătuiesc ceea ce se numeşte “guvernarea Ungureanu” şi narcisismul cu care nu încetează să se contemple, arabescurile frazei mă interesează cel mai puţin. Mă găsesc însă tot mai revoltat de stilistica dispreţului pe care acest maimuţoi o exersează cu tot mai multă insistenţă.” (sursa )

O fi și Mark Gitenstein anti-semit atunci când se referă la corupția care există în cadrul companiilor de stat și a sistemului de achiziții publice, în condițiile în care actuala guvernare nu face practic nimic pentru a rezolva aceste probleme?

Short URL: http://cronicaromana.com/?p=179648

Scris de admin pe 10 Apr 2012. În categoria SPECIAL. Poţi urmări comentariile la acest articol prin RSS 2.0. Poţi lăsa un comentariu la acest articol sau face referire pe un alt site

Lasă un Comentariu

Free WordPress Theme
Autentificare