Egiptul instituie o blocadă energetică împotriva Israelului

 

 

După venirea la putere a forțelor islamiste, companiile energetice egiptene au reziliat contractul de livrare a gazelor naturale către Israel. Economia israeliană importă din Egipt 40% din gazul natural. Informația referitoare la sistarea livrărilor a fost confirmată astăzi atât de surse egiptene cât și de surse israeliene. Reprezentanții autorităților de la Tel-Aviv au declarat pentru Reuters că situația creată poate conduce la necesitatea de a sistare temporară a producției de energie electrică și alte măsuri de reducere a consumului.

Cei care cred în continuare că regimurile care au fost create în timpul ”primăverii arabe” au o orientare pro-occidentală sunt puși în fața unei dileme groaznice, deoarece situația actuală poate fi explicată numai în două moduri:

 

  1. Vestul acționează conștient împotriva intereselor Israelului

    sau

  2. Regimurile care au venit la putere în urma ”primăverii arabe” au o orientare anti-occidentală și anti-israeliană, iar Vestul a sprijinit în mod conștient ascensiunea politică a inamicilor săi regionali.

 

Short URL: http://cronicaromana.com/?p=179716

Scris de admin pe 23 Apr 2012. În categoria SPECIAL. Poţi urmări comentariile la acest articol prin RSS 2.0. Poţi lăsa un comentariu la acest articol sau face referire pe un alt site

Lasă un Comentariu

WordPress主题
Autentificare