Prima zi a World Media Summit 2012

La deschiderea lucrărilor summit-ului, au fost citite mesaje din partea preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, secretarului general al ONU Ban Ki-moon şi ministrului afacerilor externe al Federaţiei Ruse Serghei Lavrov.

În cadrul mesajului preşedintelui Vladimir Putin au fost evidenţiate principalele subiecte ale summit-ului, fiind menţionată şi importanţa deosebită a acestui eveniment:

Este foarte semnificativ faptul că summit-ul devine din ce în ce mai influent în calitate de for public în cadrul căruia se discută cele mai acute şi actuale probleme ale zilei de azi,. Poziţia solidară a mass-media poate avea şi trebuie să aibă o contribuţie decisivă la soluţionarea acestor probleme. Resursele informaţionale, în toată varietatea lor, începând cu ziarele şi televiziunile şi terminând cu publicaţiile electronice, determină modul în care arată ziua de azi şi ziua de mâine a politicii şi economiei mondiale. Acest rol impune o înaltă responsabilitate profesională, civică şi morală.

Din aceste considerente cred că este foarte semnificativ că pe ordinea de zi a summit-ului sunt prezente subiecte-cheie precum instituirea unor norme etice în cadrul comunităţii media, întărirea garanţiilor de obiectivitate şi independenţă, asigurarea principiilor de libertate a presei şi dezvoltarea a unui dialog echitabil şi constructiv cu organele puterii de stat, mediul de afaceri şi organizaţiile non-guvernamentale.

Mizez pe faptul că în cadrul summit-ului vor avea loc discuţii informale şi interesante, iar oaspeţii noştri vor avea posibilitatea să savureze din plin atmosfera prietenească a capitalei noastre.”

PS: Mulţumim colegilor noştri de la televiziunea rusă 1TV pentru materialele foto folosite la redactarea acestui material.

Short URL: http://cronicaromana.com/?p=180086

Scris de admin pe 6 Iul 2012. În categoria SPECIAL. Poţi urmări comentariile la acest articol prin RSS 2.0. Poţi lăsa un comentariu la acest articol sau face referire pe un alt site

Lasă un Comentariu

WordPress Themes
Autentificare